Znáte REDespresso? Rooibos espresso?

REDespresso je speciálně namletý čaj rooibos pro přípravu v kávovaru.

Je to přírodní nakopávač, který si můžete doma připravit na x způsobů, REDespresso je k sehnání ve formě kapslí (které jsou kompatibilní s kávovary Nespresso), dále speciálně namletý čaj a také jako smoothie powder. Co všechno můžete připravit z REDespressa? Například REDcappuccino, REDlatéé, REDchai latté, freshRED, REDhot chocolate a další. Já jsem se totálně zamilovala do freshRED, je to nápoj nafocený i na fotkách (vždy se mi nápoj povedl pěknější, jakoby ze dvou složek, ale když člověku na něčem záleží, tak se nedaří). Více skvělých a snadných receptů ZDE. Níže jsem pro vás sepsala ty nejlepší vlastnosti, složení a výhody...

Složení:

  • je přírodně bez kofeinu i theinu;
  • obsahuje minimum tříslovin (zhruba polovinu než černé čaje);
  • absence taninu podporuje absorbci železa; je plné vitamínů;
  • jedním z hlavních zdravotních benefitů je obsah minerálů důležitých pro náš metabolismus;
  • obsahuje 5 x více antioxidantů než zelený čaj (ve vysokých koncentracích jsou zastoupeny aspalathin a nothofagin)

Vlastnosti:

  • vyrovnává hladinu minerálů a vitamínů v těle
  • je skvělým pomocníkem regenerace
  • zlepšuje zažívání i těm nejmenším
  • podporuje klidný spánek
  • prevence onemocnění srdce (polyfenoly mají protizánětlivé účinky)

Výhody:

  • mohou ho i malé děti
  • tradičně se používá na zklidnění tříměsíční koliky u novorozenců
  • pomáhá lidskému organismu vstřebávat železo (narozdíl od ostatních čajů), je tedy pro těhotné a kojící ženy skvělou prevencí proti chudokrevnosti
  • zlepšuje zažívání i u těch nejmenších dětí, proto je skvělou pojistkou vašeho klidného spánku
  • hořčík je důležitý pro nervový systém
  • vápník, mangan, fluor podporují kosti a zdravé zuby
  • zinek je důležitý pro metabolismus
  • železo je hlavním manažerem distribuce kyslíku v našem těle

Co je rooibos? Rooibos je nápoj, připravovaný z keře nazývaného čajovníkovec kapský (Aspalathus linearis) z čeledi bobovitých. Ve svém domově v Jižní Africe je rooibos oblíbený již několik generací. V posledních desetiletích je stále populárnější po celém světě. Rooibos roste přirozeně pouze na malém území v Cedarbergu, v provincii Western Cape. Rostlina se vysazuje v únoru až březnu. První sklizeň je za půl roku. Poté se sbírá do vaků a drtí se. Listy procházejí oxidací a získávají výraznou červenohnědou (rudou) barvu. Tato výrazná barva vedla k jeho názvu v afrikánštině „rooibos“, což v překladu znamená „červený keř“.

CANSA (Cancer Assossiation Of South Africa) doporučuje redespresso pít onkologicky nemocným pacientům a jako prevenci proti rakovině (v dubnu 2015 redespresso dostalo Pečeť uznání). Redespresso se doporučuje pít onkologickým pacientům, také se doporučuje jako prevence rakoviny...

Vždy když vám píši o to jaká jsem milovnice kávy Nespresso, tak se dočtu, že ne všechny máte kávu rády. Proto se dnes snažím potěšit ty, které mají rády čaje a nyní si můžete připravit kávu z čaje :-) Chvíli mi trvalo než jsem vše pochopila, ale rychle jsem si zvykla na tu chuť rooibos. REDespresso možná znáte z kaváren, možná jste ho již pily a ani jste netušily kolik blahodárných účinků takový nápoj přináší... Těším se na vaše názory a komentáře, Veru.

Více informací na REDespresso.cz

Foto: Olympus PEN E-PL7