Velikonoční vaření s Globusem

Přesně před týdnem jsem měla tu čest a mohla jsem vařit s redakcí Žena-in.cz, tentokrát bylo vaření na téma Velikonoce. Byl to můj druhý velikonoční kurz a zase jsem se na akci výborně bavila, naučila jsem se x výborných receptů (pár z nich vám dnes představím), pochutnala jsem si při závěrečném ochutnávání a prostě a jednoduše to bylo fajn dámské odpoledne :-) Tak na jaké recepty se dnes můžete těšit? Na telecí závitky s vaječnou nádivkou, jehněčí ragů a pomazánku s medvědím česnekem. Medvědí česnek přivezla Elly z Moravy, čerstvě natrhaný a byla na to náležitě pyšná - moje premiéra s medvědím česnekem a za mě fakt dobrý.  A nyní vám již představím snadné recepty, které jsou doplněné mými fotografiemi...

Telecí závitky s vaječnou nádivkou

  • 4 plátky telecího masa
  • sůl a pepř
  • 4 vejce
  • 50 g anglické slaniny
  • kousek jarní cibulky
  • trocha másla
  • trocha medvědího česneku

Telecí maso rozklepeme na tenké plátky a z obou stran osolíme a opepříme. Z jarní cibulky odkrojíme bílou část. Tu nakrájíme nadrobno. Na telecí plátky naskládáme plátek slaniny, medvědí česnek, míchané vajíčka a cibulku. Zavineme a spíchneme párátky. Opečeme na trošce oleje, lehce podlijeme a podusíme doměkka pod poklicí.

IMG_4501.JPG

Jedna z mých nejoblíbenějších foodblogerek Alenka alias Elly a její blog BohyněKuchyně.cz. Tolik se toho od Alenky učím, jako usmívat se u vaření a mít šmrnc? To chci :-)

Jehněčí ragú s česnekovou bagetkou

  • 1 kg jehněčího plecka
  • 150 g slaniny
  • 4 mrkve
  • 2 petržele
  • 2 řapíky celeru
  • 2 cibule
  • tymián
  • sůl a pepř
  • 5 stroužků česneku
  • 300 ml červeného vína
  • trocha hladké mouky
  • olej

Na oleji osmahněte na velké kousky nakrájenou cibuli a na drobné kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a celer. Přidejte slaninu a na kousky nakrájené maso.  Ochuťte solí, pepřem a česnekem a opečte. Zaprašte trochou hladké mouky, promíchejte a nechejte chvilku opékat. Zalijte vínem, které nechejte zprudka vyvařit. Zalijte vodou nebo vývarem. Promíchejte a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečení bude trvat zhruba dvě hodiny. Podávejte s libovolnou přílohou.

Jarní pomazánka s medvědím česnekem

  • 300 g Lučiny
  • 100 g goudy
  • sůl a pepř
  • najemno nasekaný medvědí česnek

Všechny suroviny smíchejte a namažte na chléb, bagetu nebo jiné pečivo.

A jako vždycky, miluji, když mám na akcích nějakou spřízněnou duši :-) Tentokrát jsme si to užily obě dvě s Katy z blogu Mama-live.cz. Fotka mi přijde strašně hezká, ač jsem já máznutá, Kačenka je pro mě důležitější a ta je na fotce dokonalá... My tvoříme super duo i v kuchyni, naše závitky se povedly doslova famózně :-) Katy a její palička na maso - no nechtěla bych tě naštvat :-)

Veškeré suroviny k vaření poskytl Globus,dovolím si aspoň pár řádků k masu a mastným výrobků. V řeznictvích Globus se o veškeré maso a masné produkty starají naši řezníci. Maso a masné výrobky, které si v řeznictvích Globus koupíte, nevozíme z místa na místo. Maso do našich řeznictví přivážejí osvědčení dodavatelé jako půlky nebo čtvrtky, podle velikosti zvířete. Dále maso zpracovávají přímo na místě naši řezníci. Od bourání, přes porcování masa do kuchyňské úpravy pro domácí vaření, přípravu masových směsí až po masné výrobky, jako jsou nejrůznější druhy šunky, klobás, párků,  paštik, nářezů, ale třeba i zabijačkových specialit. 

Tak to jsou nové dobroty, které jsem se na posledním kurzu vaření naučila a o které jsem se s vámi ráda podělila. Doma se chystám na telecí závitky, které jsem dělala i na kurzu/akci a přišly mi snadné a také bych někdy ráda zkusila jehněčí ragů, na kterém jsme si všichni strašně moc pochutnali. Bylo dokonalé...

Jaké pokrmy plánujete na Velikonoce vy? Těším se na vaše komentáře, mějte se moc hezky a užijte si Velikonoce, V.