Nespresso event

Tahle akce neboli event proběhl někdy před měsícem, ale jelikož to bylo opravdu příjemné setkání v Nespresso Experience Center v Pařížské ulici, tak vám o něm musím napsat. I když se zpožděním :-) No co vám budu vyprávět, jsem od rána do večera v práci, xy akcí odmítám právě z tohoto důvodu... Ovšem pozvánka od Nespressa se nedala odmítnout a vzala jsem si na to oficiální půl den dovolené. A co je nejkrásnější, vůbec toho nelituji. Nespresso je moje srdcovka a jsem upřímně ráda, že o mě tahle značka ví a počítá semnou i do budoucna, vážím si toho, děkuji. 

Eventem nás provázela zkušená Coffee Ambasadorka Míša Illíková, byly jsme seznámeny s novou limitovanou edicí káv Arabica Ethiopia Harrar a Robusta Uganda, vyslechly jsme si zajímavé legendy, seznámily se s ilustracemi na obalech, dopřávaly jsme si dva míchané drinky (recepty budou níže) od charizmatického baristy a hlavně jsme se hodně nasmály, nejzábavnější částí je vždy uhádnout co v kávě cítíme :-) Já to neuhádnu nikdy, jsem schopná maximálně říct, že je to silná a slabší káva. Na těchto akcích mám nejraději to, že se potkám se svými oblíbenými blogerkami/kamarádkami. Zde byla Romča s malým mimi Vojtíškem (Na skok v kuchyni), Iva (Cat&Cook), Jana (Jane's moments), Alča (School of style), Nicol (Shopaholic Nicol), poznala jsem novou tvář Sáru (Czech Street Glamour), pozdravila jsem se s Terkou (Tereza in Oslo) a bylo to všechno hodně milé a na pohodu :-)

IMG_8270.JPG

Nové kapsle byly inspirovány poutavými legendami o původu kávy, které se odehrály v Etiopii, zemi původu kávy Arabica, a v Ugandě, jednom z míst, odkud pochází odrůda Robusta.

LEGENDA O ARABICE - Příběh o zvídavosti

Přeneste se s námi do dávných dob na etiopské pohoří, kde příběh o pasáčkovi koz Kaldim začíná. Jednou během horkého dne, kdy Kaldi seděl ve stínu a pozoroval své stádo, ho horko přemohlo a uspalo. Jeho stádečko se tak nepozorovaně vytratilo do divočiny.

V neznámé krajině kozy objevily a začaly požírat jakési červené bobule ze zelených keřů. Kaldi po probuzení zjistil, že se jeho stádo rozuteklo, a jal se kozy hledat. Ke svému překvapení je našel, jak poskakují plné elánu kolem záhadného keře. Zkusil ochutnat červené ovoce, které na keři rostlo, a po jeho požití se sám cítil velmi živý a začal poskakovat plný energie se svým stádem.

Mnich, který šel okolo a byl svědkem situace, byl velmi podezíravý, a tak se rozhodl tyto záhadné plody raději spálit. Nicméně poté, co je vhodil do ohně, se začalo z plodů uvolňovat lahodné aroma. Okouzlený mnich začal vybírat zrna z ohně, nadrtil je a zalil vodou do podoby podmanivého nápoje, který dnes známe jako kávu.

LEGENDA O ROBUSTĚ - Pouto jednoty

Abychom objevili údajné místo zrození Robusty, přeneseme se na bývalé africké území zvané Buganda, které nyní známe pod jménem Uganda. Zde byla vzácná kávová zrna Robusta součástí tajného rituálu, který spojoval rody. Rituál spočíval v otevření kávové třešně, kdy jednotlivá zrnka snědli dva lidé. Od tohoto momentu byli nejenom tito dva lidé, ale celé jejich rodiny a potomci spojeni na věčnost dohodou o přátelství a loajalitě. 

Karsten Ranitzsch, Nespresso Head of Coffee, říká: „V Nespresso víme, že cesta a příběh kávy jsou stejně důležité jako její chuť. S těmito novými Limitovanými Edicemi káv chceme vzít naše zákazníky za mytickým dobrodružstvím na místa, kde se káva zrodila. Tyto fascinující objevné příběhy jsou základem světa kávy, jak jej známe dnes, a umožňují nám podělit se s vámi o neskutečnou chuť Arabica Ethiopia Harrar a Robusta Uganda, dvou káv, které skutečně odhalují čistý senzorický profil káv z těchto regionů.”

IMG_8297.jpg
IMG_8274.JPG
IMG_8310.JPG

BANÁNOVÉ CAPPUCCINO SE SEZAMEM

  • 1 cl banánového sirupu
  • mléko
  • 1 kapsle Arabica Ethiopia Harrar Ltd Ed
  • 3 čajové lžičky Dulce de Leche
  • sušené banánové lupínky
  • sezamová semínka

Na dno šálku dejte 3 lžičky Dulce de Leche. Ve šlehači mléka připravte teplou mléčnou pěnu. Do pěny přidejte sirup a jemně promíchejte. Přelijte dochucenou pěnou do šálku. Přilijte připravené espresso (40 ml). Navrch nápoje přidejte banánové lupínky a posypte hrstičkou sezamových semínek jako dekoraci. Nápoj dobře promíchejte.

IMG_8286.jpg

Pokud by jste se chtěli také lépe seznámit s kávou Nespresso, tak si rezervujte svůj termín a ponořte se do světa prémiové kávy! Naučte se rozpoznávat jednotlivé druhy káv a poznejte kouzlo přípravy kávy s mlékem. Registrujte se v odkazech, počet účastníků je omezen:
Nespresso Boutique OC Chodov: http://bit.ly/2CsrsCr a Nespresso Boutique Centrum Černý Most: http://bit.ly/2CrHEDR.

IMG_8262.JPG

GRAPEFRUITOVO-TYMIÁNOVÝ KOKTEJL

  • 1 cl vanilkového sirupu
  • sušené větvičky tymiánu
  • 10 cl grapefruitového džusu
  • 2 velké kostky ledu
  • 1 kapsle Robusta Uganda Ltd Ed

Do sklenice nalijte vanilkový sirup. Do šejkru dejte trochu sušeného, nadrceného tymiánu, grapefruitový džus a dvě kostky ledu a důkladně promíchejte. Nápoj přelijte do sklenice. Zvlášť si připravte espresso (40 ml) a také vyšejkrujte se dvěma kostkami ledu. Přilijte vychlazené espresso do sklenice, dozdobte snítkou tymiánu a servírujte.

IMG_8313.jpg

Moc děkuji Nespressu za pozvání na takhle vydařenou akci, kde byla skvělá atmosféra. Z akce jsem odcházela totálně naspeedovaná a plná energie, nebylo se čemu divit, když jsem si grapefruitový koktejl objenávala x krát po sobě a s chutí ho i vypila :-) A vy milé čtenářky, přiznejte se, ochutnaly jste již limitované edice, které jsem výše zmínila? Jak je vnímáte vy? Můj favorit je hnědá kapsle s intenzitou 5 (ARABICA ETHIOPIA HARRAR) a favorit mého muže je ta zelená s intenzitou 10 (ROBUSTA UGANDA). Mějte se krásně a těšte se na další novinky, V.

Nespresso

PS: Líbila by se vám soutěž o kávu a hrnky od Nespresso?

PSS: Mám ji pro vás připravenou, tak koukejte napsat, že ano :-)