Pečení s Ivetou Fabešovou

V tomhle týdnu jsem se zúčastnila předvánočního pečení s Ivetou Fabešovou. Pekly jsme v její krásné kavárně IF Café II. Sešla jsme se super parta food, live, fashion a mama blogerek. Celou akcí nás provázely spotřebiče Sencor pastels. Iveta nás všechny naučila péct vanilkové věnečky z odpalovaného těsta. Vše jsme si vlastními silami připravily dle Ivetiných pokynů. Odpalované těsto jsem nikdy neděla, ale ráda ho doma vyzkouším. Recept na věnečky bude níže v článku. 

Všechny jsme přiložily ruku k dílu i já :-) ale to jsem již někde zmínila, jak mě nebaví vařit, tak péct mě baví. Jsem úplná amatérka, ale vždy si vše sním :-)

VANILKOVÉ VĚNEČKY

Těsto: 250 g vody, 125 g másla, 200 g hladké mouky špetka soli, 300 g vajec (cca 5 ks)

Krém: 300 g mléka, 150 g žloutků, 90 g cukru, 45 g pudinku, 40 g másla, 1 vanilkový lusk

V hrnci zahřejeme vodu a rozpustíme máslo, přivedeme k bodu varu, rychle vmícháme mouku, až se nám vytvoří hladké těsto, které se nelepí na stěny hrnce a odstavíme. Necháme zchladnout. Těsto přendáme do robotu, přidáme špetku soli, vejce a zpracujeme hladké těsto. Pomocí cukrářského sáčku stříkáme věnečky na plech vyložený pečicím papírem. Lehce pokropíme a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova. Připravte si krém. Mléko se semínky z lusku přivedeme k varu. Žloutky, cukr a pudink smícháme v míse. Zalijeme horkým mlékem a promícháme. Vše vrátíme do hrnce a uvaříme do zhoustnutí. Poté do krému vmícháme máslo. Necháme úplně vychladnout. Věnečky rozřízneme, vrchní část namáčíme do fondánu. Spodní část naplníme krémem a přiklopíme vrchní částí.

Iveta se mi moc líbila, byla moc milá, sympatická a lidská. Chtěla nás vše naučit pořádně, ne jen napůl, několikrát nám věci ukázala a myslím si, že s námi měla obdivuhodnou trpělivost. 

Během akce jsme mohly ochutnat jakýkoliv desert z denní nabídky v IF Café II. Cokoliv jsem ochutnala bylo dokonalé, nejen pro oči ale hlavně pro chuťové buňky. Ještě teď se rozplývám. Určitě musím zmínit i personál, staral se o nás skvěle a měl pořád úsměv na rtech. Do tohoto podniku se ráda vrátím a budu jen doporučovat!

Pracovaly jsme s kuchyňskými roboty Sencor pastels. Sencor své spotřebiče vidí barevně a mě okouzlil. Líbí se mi moc i jejich názvy jako sněženkový (bílý), pampeliškový (žlutý), pomněnkový (modrý), šeříkový (fialový), korálový (růžový), atd. 

Celou akci zorganizovala má skvělá kamarádka Janinka z Great Moments, Jáňa netvoří jen narozeninové dekorace, osvědčila se i jako výborná organizátorka. Byla to jedna z nejlépe připravených akcí (a že jsem jich již pár navštívila).

A to jsme my - účastníci pečení s Ivetou.

Děkuji ještě jednou, že jsem mohla být na takhle vydařené akci. Užila jsem si to maximálně! Doporučuji kavárnu navštívit (výše jsem zapomněla zmínit útulné prostory) a ochutnat čerstvé zákusky, výbornou kávu. Zajímá vás něco o téhle akci? Ptejte se. Ještě než se úplně rozloučím, tak Iveta pořádá kurzy pečení, stačí sledovat její webovky (odkaz ZDE) a taky jsou v prodeji její krásné knihy (což asi všechny víte).Těším se na vaše komentáře, Veru.

Foto: Kateřina Ševčíková