Veru se učila vařit v Chefparade

Před pár dny jsem se zúčastnila svého prvního kurzu vaření. Netajím se tím, že nejsem úplně nadaná kuchařka, i když možná by mi i vaření šlo, ale prostě mě to nebaví... V naší domácnosti je mistr kuchař můj muž (který i po deseti letech tvrdí, že ho vaření baví).  Ale zpět ke kurzu, který jsem navštívila. Když mi přišla do emailu pozvánka na vaření v Chefparade, kde bude možnost testovat Tefal pánve a čistící přípravky Pur, byla jsem nadšená :-) Jako bonus pro mě byla zpráva, že si sebou mohu vzít nějakou kamarádku, pozvala jsem Janinku.

Velké poděkování patří paní Kláře z Žena-in.cz, která mě na akci pozvala. Poznala jsem osobně foodblogerku Elly Kolaříkovou z bohyněkuchyně.cz, která nás po celou dobu kurzu učila vařit a péct, velká poklona za trpělivost a za její rady. Jako první jsme si všechny zúčastněné oblékly tyhle slušivé zástěry :-)

Tefal pánve - typ EXPERTISE, excelentní kvalita pro skutečné experty!

A co dobrého jsme si uvařily? Na grilovací pánvi to byly medailonky z panenky zabalené ve slanině. Na univerzální pánvi jsme dělaly přílohu - zelené fazolky na slanině a česneku a španělskou tortilu. V pánvi wok nudle se zeleninou po asijském způsobu. Všechno jídlo bylo výborné. Jak vnímám NOVINKY od Tefalu já? Vše se dočtete níže pod článkem...

Také jsme pekly s Herou! Upekly jsme luxusní cupcaky v provedení red velvet (nikdy jsem neměla lepší), čokoládové a také ve slané variantě (ale tam byl losos, tudíž jsem ani neochutnala). Bylo krásné sledovat holky, jak cupcaky zdobí, po dozdobení se mi sbíhaly sliny na tyhle mini dortíky. Doslova se po nich v kuchyni zaprášilo! Moc hezký článek o cupcake je ZDE

Janinka mě opět přesvědčila o tom, že se ničeho nebojí, vařila, pekla i zdobila s totální grácií...

Já jsem vzorně naslouchala a všechny rady jsem si brala k srdci, například jedna pečící rada - sypké suroviny se musí promíchat všechny společně a zvlášť se promíchají ty tekuté. Až potom se tekutá a sypká část smíchají dohromady ;-) O tom, že všechny suroviny na pečení mají mít pokojovou teplotu jsem již slyšela, ale ne vždy to dodržím...

Dobrovolně jsem se hlásila k mytí nádobí, možnost vyzkoušet nové Pur výrobky mě nadchla. Doma již x let používám čistící prostředek (také na tři písmena) a myslím si, že Pur mu začíná být velkou konkurencí... Více o výrobcích se můžete dočíst ZDE.

Z celé akce vzniklo moc pěkné video, je krátké, doporučuji si ho pustit. A jak celou akci vnímaly Ženy-in? O tom se můžete dočíst v článku ZDE, který je doplněn moc hezkou fotogalerií. 

Tefal Expertise pánev

Tefal Expertise pánev

Nyní vám představím tři novinky od Tefalu a doplním je o své zkušenosti, poznatky, prostě můj názor na pánve ;-)

Tefal Expertise Wok

Tefal Expertise Wok

Tefal Expertise grilovací pánev

Tefal Expertise grilovací pánev

Všechny tři výrobky mají mnohé společné. Mají nový nepřilnavý povrch, pevné třívrstvé dno a pohodlný robustní úchyt. Dále mají nový indikátor teploty, který když se jasně rozsvítí, tak nám značí, že jsou pánve rozehřáté. Pánve můžete použít na všechny typy sporáků, dále je můžete použít do trouby (max do teploty 175°C ). Vhodné jsou i do myčky. Na pánve stačí použít minimum tuku a vařit se dá i bez tuku.  K pánvi můžete použít i kovové kuchyňské náčiní, pánev se nepoškrábe. Grilovací pánev je ideální na grilování masa a zeleniny, mně se moc líbí drážky, do nich vtéká výpek, který pak také používám. Více ZDE. Wok pánev je ideální na asijská jídla, je hluboká a více uzavřená. Více ZDE.  Pánev je vhodná na jakýkoliv pokrm - míchané vajíčka, palačinky, lívance, maso, zeleninu, atd.. Více ZDE.

A to je o mém vaření vše, určitě mi takový kurz vaření něco dal! Těším se na vaše názory, klidně se ptejte na pánve i na mycí prostředky. Navštívili jste někdy kurz vaření? Já když chci něco uvařit, tak volám svoji mamči. Mám ráda, když mi řekne osvědčený recept, většinou spolu vaříme online na Skypu, je u toho i sranda. Zatím mi vždy poradila dobře a jídlo bylo výborné. Mějte se krásně, Veru.