Maminčiny perníčky

Dnes jeden recept na perníčky, které jsou ihned k jídlu a to vážně, ještě ten den je jíme a pochutnáváme si na nich. Je to recept od mé maminky, já je peču již třetím rokem a nehodlám měnit. Možná někoho dnešní recept pobaví, možná si někdo říká - Hranolka chce radit? Ano, kuchařka nejsem, ale pečení miluji a myslím si, se vší skromností, že peču dobře.

Aby nedošlo k nedorozumění, šedo-bílé stromečky jsou od profesionálky - Ander taste of life.

TĚSTO:
650g hladké mouky
250g moučkového cukru
2 polévkové lžíce jedlé sody
2 kávové lžíce skořice
2 polévkové lžíce kakaa
2 vejce + 2 žloutky
2 polévkové lžíce mléka
50g hery
100g medu

POSTUP:
---> heru a med rozpustíme a necháme vychladnout
---> vše zpracujeme na těsto a dáme na chvíli do lednice
---> pečeme na pečícím papíře, těsto cca 0,5 cm tlusté
---> pečeme na 180-200 stupňů cca 5 minut
---> perníčky potřít žloutek + mléko ihned po vytažení z trouby ---> docílíme tím lesku

POLEVA:
1 bílek
100g prosetého moučkového cukru
1/2 šťávy z citronu
---> cukru přidejte i více, určitě první zkoušejte, zdali se poleva neroztéká

Z mé dávky jsem upekla plus mínus 8 plechů perníčků.

Kdyby něco nebylo jasné, nebo srozumitelné, pište, ráda upřesním a doplním. Já bych si na oplátku přála recept na perníky, které nezměknou! Najde se někdo s tímhle receptem? Děkuji

Foto: Lucie Sasínková